Serbien-Sverige

Tjena, dags för fotbollsnörden att tala igen!
Imorgon mina kära läsare, då är det dags för Serbien att möta Sverige i en vanlig vänskapsmatch. Men jag tar denna matchen på stort allvar eftersom det är just Serbien & Sverige som spelar mot varandra. Och nej, jag vill icke se en blå-gul vinst :)
Finns väl inte så mycke mer att säga nu innan matchen, allt kan hända imon, men jag säger bara: NAPRED SRBIJO :)
See you in Belgrade!


Skojjar ni me mejj eller?

Förra veckan sa dom att dom ändrade tid på Våra bästa år från och med idag, att det ska börja kl 13.10 istället. Jaaa här sitter jag patetiskt nog & väntar på att det ska börja & vad händer då? Jo Oprah börjar istället! Vad fan är detta? Jag går in på tv.nu för att kolla när dom ska visa VBÅ & vet ni vad det står för tid då? 10.30! Va fan jävla fuckers JAG SOVER DÅ! Jag är faktiskt sjukt upprörd nu, man luras inte så där. Första april är först om 2 dagar ju! Det är faktiskt sorgligt hur beroende man är av denna egentligen skitserien, men är man en Våra bästa år-missbrukare så är man.



Like sands through the hourglass, so are the days of our lives ...

Rumänien-Serbien [2-3]

Igårkväll var det dags för den efterlängtade kvalmatchen mellan Rumänien & Serbien! På bortaplan vinner vi matchen & kammar hem 3 välförtjänta poäng.
Misstaget våra grabbar gör när dom leder, är att dom slappnar av alldeles för mycket. Men dom kämpade på mot dom aggressiva rumänerna, & det hela slutade galant. Jag vill även berömma det rumänska landslaget som är lite väl underskattat, jag tycker dom spelade bra. Framförallt i andra halvlek, då dom verkligen var på.
Jovanovic, Ivanovic & och ett självmål från rumänska spelaren Stoica tog hem segern till oss! Dock vill jag säga att matchens bästa spelare utan tvekan var Krasic! Vilken stjärna han är!
Det var en grym känsla att sitta & titta på matchen. Skrik, svordomar & jubel, det är något som hör till när man tittar på fotboll, & jag, mamma & pappa var inte annorlunda med den traditionen på något sätt.
Efter 94 minuter kunde vi andas ut å stolt säga: Svaka cast momci! Sydafrika 2010, here we come :)





Finns det något bättre än fotboll? Svar: NEJ!

Lättroade

När jag å brorsan var mindre, tyckte vi alltid det var kul att öppna kylskåpet & spegla oss i kastrullerna! Man fick såna avlånga & smala huvud, ungefär som lustiga huset på Liseberg. Varje gång skrattade vi högt & länge åt det, tills vi fick värsta utskällningen. Jag fattar inte än idag vaffö dom störde sejj på det, vi roade ju oss bara i brist på annat. Efter utskällningen slutade vi med det så klart, men det hindrade inte oss från att göra om det vid ett annat tillfälle. Lika kul som första gången :) Ännu roligare måste det ha sett ut att se 2 skitungar som glor in i kylskåpet å asgarvar! Måste bara påpeka med skitungar menar jag inte att jag var 5 år & brorsan 10 år. Det var nog snarare så att jag var 10 år & brorsan 15 år, haha. Nå ja, detta kom jag på för en stund sen när jag skulle fixa frukost, öppnade kylskåpet & såg min roliga spegelbild i kastrullen. Lite fnittrade jag faktiskt :)


Jag längtar efter sommaren!



Jag längtar efter sommaren! Att få skippa alla dessa tjocka, tråkiga kläder, vantar, halsdukar osv. Jag längtar efter att ta på mejj ett linne, shorts/kjol å ett par tofflor, gå ut & sätta mejj i gräset, lyssna på min mp3 eller läsa någon bra bok. Jag längtar efter att att sätta mejj på nån uteservering, ta en iskall läsk eller en kall kaffedrink! Jag längtar efter att spontant sätta mejj i bilen me brorsan å dra till vätterstranden för att sola! Jag längtar efter att åka ner till Serbien, höra mitt språk & höra juggemusik från alla kafici. Jag längtar efter mormor & morfar. Jag längtar till EM i U21 i Skåne i sommar! Men nu dröjer det inte länge till!

SUMMER 2009 HERE WE COME!


2009.03.24- 10 years later

1999.03.24



Idag är det 10 år sen exakt som Serbien blev bombat av NATO!  78 dagar i mörker... R.I.P krigets offer!

Invandrad i zendrum

Den senaste tiden har jag haft problem me att uttrycka mina känslor skriftligt trots att jag brukar vara rätt bra på det. Jag har haft så mycket jag vill skriva ner, men jag har inte vetat hur jag ska börja eller hur jag ska formulera mejj.  Dom flesta som känner mejj, vet att jag inte är rädd för att öppna upp mejj, så det är inte det. Utan det har mer blivit som en blackout, trögt för jag vill faktiskt skriva av mejj lite.

Efter det jag varit med om dom senaste månaderna, som gjort att jag haft svårt för att gå vidare, så är jag så glad vid att en viss person finns i mitt liv på ett eller annat sätt. En person som faktiskt alltid kommer ha en plats i mitt hjärta, en person som får mejj att minnas mer av det fina än det dåliga! Ett tag letade jag faktiskt efter brister hos denna person för jag trodde att jag skulle må bättre då, men jag mådde bara sämre av det för det går inte att tycka illa om en människa som faktiskt är så godhjärtad & som har så stor betydelse för mejj. Så efter ett telefonsamtal med denna personen för någon natt sen, efter så lång tid så insåg jag hur bra jag mådde över att denna människan existerar, & att jag inte tänker låta denna underbara varelse försvinna från mitt liv! Och då snackar jag om kärlek på en helt annan nivå som kallas VÄNSKAP! Att kunna skratta & skämta med denna uppskattade människan är det bästa som finns :)


K.P.H.N

Ps. Det var svårt å hitta en passande rubrik till detta ämne, så det fick bli ett internt skämt som bara jag å denna person förstår oss på. Så det är faktiskt helt okejj att ni inte fattar :)




Ett gott skratt förlänger livet part II


Ett gott skratt förlänger livet part I





Ja gott folk, som ni vet så har jag ju en ny idol sen några veckor tillbaka. Stördot Oskar som jag utan tvekan hade kunnat ha som bästis! Han förgyllde min dag idag när jag insåg att han släppt ett helt album. Jag visste att jag inte skulle bli besviken, & nog hade jag rätt! Detta är fjantmusik till max, men fan vad jag gillar det, haha!
Första låten sjunger han med sin omtalade kompis Rajko, pravo narodno & andra låten vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva den men det är iaf värt å lyssna på! Skrattar ni inte åt detta så är det något fel på er humor :D

Eftersom det blir nåt fel när jag försöker lägga in 2 olika låtar, så kommer den andra låten i ett seperat inlägg istället!

Saša 30 år!



Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan! Sale slavi rodjendan, rodjendan, rodjendan! Ziveo, ziveo i srecan nam bio, ziveo, ziveo i srecan nam bio! ZIVEOOO :)


Det är då ingen vanlig dag! Idag fyller min kära vän Sasa 30 år. En kille som kan jämföras me ett gott vin: Bättre ju äldre det blir!
Idag är det bara hans dag, & han förtjänar all uppmärksamhet han kan få. Detta är mitt sätt att hylla honom!
Hoppas du blir i alla fall hälften så glad som jag blir när jag pratar med dejj :) Vi hittade varandra genom vår sjuka humor, & det är nog bara du & jag som förstår varandra så bra.
Hoppas du får världens bästa födelsedag schnygging. Ziv mi bio i ozenio se da Bog da :)
YOU ROCK MY WORLD!





Hoppas du gillar tårtan Saso :D

Änglalikt



När man har lite för mycket fritid hinner man testa ett & annat! Idag testade jag att locka håret med plattången, & det blev ju inte helt illa. Tycker det var något änglalikt över mejj i lockarna, haha. Dock var det lite svårare att locka håret själv där bak. Sikken tur att ni får se min framsida då :)


Mara & Lole

När Tamara var hos oss över nyår, så var hon & jag minst sagt roade över att driva om folk som gillar Mara & Lole! Detta vill jag inte ens klassa som narodna muzika, för det hade varit skam & förnedring mot bra musik.
Så när en kompis var hos mejj förra veckan började vi snacka om musik när hon berättade för mejj att hennes pappa tvingat henne att ladda ner Mara & Lole & bränna en skiva med deras låtar. Inte nog med det, så sa hon att han sen satte på skivan i köket, höjde volymen på allra högsta & gick å satte sejj i vardagsrummet som är helt i andra änden av lägenheten för att lyssna på musiken. Varför inte sätta på skivan i vardagsrummet istället för att göra det lättare? Haha! Jag förstår att hon skämdes, men jag kunde inte göra annat än att skratta för det är något jag själv fått utstå ett antal gånger.
Tänkte ta & bjuda på en låt av Mara & Lole, för er som inte riktigt vet vilka dom är eller hur dom låter. Lyssnas på egen risk dock, haha!






Extra hit?! Det må jag säga :) Partylåt nummer 1, OPAAAA!

Adam Alsing sjunger för Serbien i ESC 2009?

Läser lite om vårt bidrag i årets ESC i olika bloggar & kom till en väldigt rolig kommentar som faktiskt fick mejj att skratta & hålla med:

"Vad gör Adam Alsing på scen? Och vad har han gjort med sin frisyr?

Nej, det är inte Adam. Det är Marko Kon
 som tillsammans med Milan Nikolic företräder Serbien i Moskva."


Jag måste erkänna efter att ha lyssnat på låten några gånger nu, så suger den inte riktigt lika mycket som första gången jag hörde den. Musiken faller perfekt i min smak med tanke på hur mycket jag gillar narodna muzika. Och vi serber är ju trots allt riktiga narodnjaci, så detta visar till en viss del vilka vi är :) Tror icke vi kommer komma långt med denna låten, men man måste ju hålla på sina egna, right? Jag skulle inte heller bli arg å se grannarna ta hem segern till Sarajevo nästa år :)  Regina har ju serbiska medlemmar i bandet, så till viss del skulle vi oxå bidra med lite seger isf :) Men det är faktiskt låten jag gillar i detta fallet, trots att jag tycker att Regina är übergrymma.
Kom av mejj lite i ämnet nu, för det handlade ju om Adam Alsing..förlåt, jag menar Marko Kon! Någon mer som håller med om att likheten finns där?



En lugn helg!

Förvånade? Nä inte jag heller :)
Däremot hade jag blivit förvånad om jag hade haft en fullbokad helg, för det händer ju inte ofta.
Igår var det ju egentligen meningen att jag skulle till bror å titta på Melodifestivalen med honom & hans arbetskompisar. Men eftersom jag hade haft en dålig dag + världens jobbigaste huvudvärk som inte ville ge sejj, så bestämde jag mejj att det bästa vore & stanna hemma.
Jag sov bort mer eller mindre hela dagen, vilket jag inte heller är förvånad över. Sen blev det melodifestivalen för min del oxå trots att jag inte varit så insatt när det gäller den svenska delen. Bästa tycker jag var när Marija Serifovic dök upp, underbart & höra den härliga melodin i bakgrunden när hon kom in på scen. MOLITVAAAA KAO ZAR NA MOJIM USNAMA... :) Sen så blev jag rätt tagen av den ryska musiken dessutom som fick mejj att le litegranna, haha. Jag var faktiskt lite orolig över att Snälla snälla- tanten faktiskt skulle ta hem segern & åka till Moskva. Som tur var blev det inte så. Opera "tanten" Malena stod som segrare i årets svenska melodifestival, & hennes stämma kommer minsann höras i Ryssland i maj. Jag är riktigt nöjd med att se henne representera Sverige i ESC 2009, för äntligen kommer Sverige med något annorlunda som faktiskt kan funka. Sen så har jag lite udda musiksmak ibland dessutom :)
Jag har inte hört alls många bidrag som ska tävla i Moskva, men jag är ganska så säker på att min favorit i år är Norge för jag är het förälskad i låten. Ska ta & lyssna igenom alla låtar under veckan & lägga upp mina favoriter här.
Nu får det vara nog för idag! 18-21 är det TV-tittande hos bror. O.T.H, Gossip Girl & sist men inte minst Wipe Out. Skrattattack? Ja tack :)

Det slutgiltiga resultatet!



Och här har ni det slutgiltiga resultatet kära läsare! Idag blekte jag luggen på nytt i 30 minuter å la på en askblond färg efter det för att dämpa ner det gula. Själv är jag rätt nöjd med resultatet med tanke på att jag aldrig någonsin vågat ge mejj in på att fixa mitt hår själv. Dock ser det gulare ut på bild än var det är i verkligheten. Vad tycker ni själva? :) Det gäller att man vänjer sejj vid det igen bara :)

Vidic Vs. Stankovic

Rubriken säger allt! Ikväll möttes 2 utav mina absoluta favoriter, i Champions League, Nemanja Vidic & Dejan Stankovic. Men eftersom jag helhjärtat håller på Manchester United så det var inget snack om saken, vilka jag ville se som segare i kvällens match.
Bara 4 minuter in i matchen gör kung VIDIC mål, vilken start på matchen. Tyvärr visste jag inte att B92 visade matchen så jag missade målet. Men jag bäddade ner mejj i soffan lagom när andra halvek började för att hejja på dom röda hjältarna. 4 minuter in på andra halvlek..... MÅÅÅÅÅL! Christiano Ronaldo sätter den! Intressant detta att båda målen kom 4 minuter in på både första å andra halvek. Det var i alla fall kvällens mål. 2 mål till United & Inter får lämna planen utan ett enda mål & är dessutom ute ur leken. Att jag å mamma försökte styra bollen i rätt riktning me våra ben hjälpte ju inte direkt, men det var kul å se hur vi sparkade i luften. Hade kunnat se Stankovic göra 1 mål bara för att han är han, men absolut inte fler :) Kul att jag just idag hade på mejj Stankovics landslagströja då vi fortfarande spelade som JUGOSLAVIEN. Det var goda tider det :) Kärlek var det iaf att efter matchen se Vidic å Stankovic krama om varandra.
Nå ja, fin seger ikväll & jag hoppas verkligen att Manchester United återigen står som segrare för CL.  KRALJ VIDIC!


To je zvezdina skola, to su zvezdina deca <3



Liten förhandstitt!

Ja det jag utsatte mejj för tidigare idag var att få tillbaka den blonda slingan som jag hade i somras! 3 gånger fick jag bleka det då för att få till en fin blond färg! Dessutom fick jag hjälp med det... Idag hade jag ingen som kunde hjälpa mejj. Det enda jag bad om var att mitt hår inte skulle falla av. Jag började me att bleka luggen i 40 minuter, sköljde ur blekningen, fönade håret torrt. Blekte det ytterligare 30 minuter, sköljde ur det å la i MASSOR med hårinpackning! Jag har ännu inte fått till den fina blonda färgen så det måste blekas minst en gång till, vilket jag inte vågar göra idag. Antingen på fredag eller lördag morgon får det bli av. Sen är det bara till att använda silverschampoo ett tag!
Tänkte att ni skulle få en förhandstitt på hur det ser ut, dock får ni nöja er med en svartvit bild så länge.




HAHA...

...ni ska bara veta vad jag utsätter mejj själv för just nu! Blir det någorlunda lyckat, ska ni få se det lite senare idag. Hur som helst kan ni be till dom högre makterna att det blir okej i alla fall!

Selo gori a baba se ceslja



Pada tama al nikako noc,
nigde plota da iscupam koc


Stara kruska, jos starija tresnja,
Selo gori a baba se ceslja


Svako ide gde moze i hoce,
nikog nema da obere voce


Stigla kruska prezrela je tresnja
Selo gori a baba se ceslja


Rado ,Rado, Radasine, Srpska Slavo staro ime


Svice zora al nikako dan
Svi dodjose a ja osta sam


Bog nam dao a sve nam je dzaba,
Gori selo a ceslja se baba


Rado ,Rado, Radasine, Srpska Slavo staro ime



Pinsamt Serbien!

Jag är mer upprörd nu än föregående kvällen! Nu är det klart vilket bidrag som ska representera Serbien i årets ESC! Marko Kon & Milan Nikolic med låten Cipela. Ja titeln på låten säger ju allt. Som jag sa så fanns det inga bra bidrag i årets Beovizija så det bästa som kunde skickas var Oskar & Beauty Queens. Men neeejj, juryn väljer en cp-låt trots att publiken har röstat annorlunda. Tittarnas favoriter var OT bend, som inte heller var bra men  ändå sååå mycket bättre än sko-låten.
Aja vad ska jag säga förutom att det känns lagom pinsamt? Alla dessa år vi vart me så har vi haft låtar som kommit i toppen varje år. Ja vi lär ju hamna i toppen i år igen, fast baklänges.
Som ni märker så tar jag hårt på detta, men ESC är typ nåt heligt för mejj, haha.
Det enda som duger me låten är den delen me dragspelet, haha. Nåt positivt får man ju hitta.
Ni får höra låten själva ,TANZEEEEEN!



Moja stara cipela, pola sveta videla...


I'm going to kick your ass while I'm singing: Moja stara cipela, tvoje dupe videla!

Beovizija 2009-Delfinal

Jag är djupt besviken! Vi som varit så bra dessa år vi varit me i Eurovision, har inget bra att komma me i år. PINSAMT! Enda bra låten som gick vidare till finalen imon är Oskar & Beauty Queens feat Djordje Marjanovic. Resten TYP SUGER! Ana Nikolic gick inte ens vidare. Tyvärr tror jag inte att Oskar å tjejerna kommer vinna imon, utan vi kommer verkligen skicka nån skitlåt till Moskva. Nu är jag för upprörd för att blogga vidare.
Jag säger bara: HEJA BOSNIEN! Regina I like :)
Sen var det lite kul att Montenegro blev utbuade på scen igen, ja vi är onda men så är det :) Sjunga på engelska när man inte ens kan uttala orden rätt, crnogorska posla :)

ROCK ON OSKAR!


Magan- Kändis i Serbien

Jag kollade på en tjejs bilder på facebook, å då hade hon lagt in en bild från en serbisk tidning då Serbiens unga landslag vann mot Sverige i Trollhättan 2006! Vem annars om inte Magan hade kommit med i tidningen? Haha.. Jag som stod jämte henne hela kvällen fick inte ens synas. Jag vill oxå vara kändis i jugge juuu, haha. Oh well, kanske får chansen i sommar *håller tummarna*

Där är hon me mössan på :)

Karlstad

Kul att jag har läsare även i Karlstad! Fortsätt följa min blogg Inah å låtsas som att du vet allt om mejj fast du inte vet något. Thanks for making me famous, haha...
Veliki pozdrav za tebe uz pesmu: JA BICU POZNATAAA!


Jag drog in stilen!

Jag var inne på skopunktens hemsida å kollade vad det fanns för skor. Så kom jag till ett par som såg riktigt bekanta ut. Är dom inte väldigt lika mina prickiga skor som jag köpte nere i Serbien i somras? :) Visst lite annolrunda är dom. Dessa från skopunkten har annorlunda å lägre klack, å en rosett vid tårna, men jag tycker ändå  att mina är finare. Många har undrat vart jag köpt mina så nu har ni chansen att köpa liknande på skopunkten. Bara 299 kr :)



På tal om skor! Kollar ni lite längre ner i bloggen så ser ni skorna me träklack å träsula, som jag ville ha. Jo jag ville ha dom så mycke att jag beställde dom trots att jag egentligen inte har råd. Snacka om att jag blev besviken när jag fick hem dom. Dom var inte alls lika fina som på bilden, dom såg ut som horskor! Dom var helt breda å såg klumpiga ut på fötterna. Näää dom var verkligen inget att ha, så jag tog  skickade tillbaka dom me gott samvete :) Klubban åt jag upp som man fick me i paketet, haha.

Rasism

Idag satt jag å bror på Mc Donalds å skämtar å skrattar så som vi brukar göra tillsammans. En stund senare kommer det 3 utländska killar, alla 3 med olika ursprung å sätter sejj bakom oss.
Jag å bror fortsätter skratta å skämta när man helt plötsligt hör den ena av killarna säga: Håll käften jävla cetnik!

För det första: Vem fan är du som kommer å säger åt oss på Mc Donalds att hålla käft när du själv hörs enda ner till Balkan när du pratar?
För det andra: Vi känner inte varandra överhuvudtaget men du vet att vi är serber. Idiot, CETNIK är en serbisk soldat. Ser jag å min bror ut å vara soldater?
För det tredje: NOG gjorde du bort dejj när en utav dina kompisar reagerar på att du just kallade oss för jävla cetnik och säger: Jag har faktiskt serbiskt blod i mejj.
För det fjärde: Åk hem till ditt land när du inte kan uppföra dejj i Sverige, jäkla djur! Ni za dzunglu nisi!

Sen undrar man vaffö rasism existerar!

Palacinke

Napravila sam palacinke, rekla mi mama da sad mogu da se udajem :) Samo mi fali covek...



Palacinke sa eurokremom i mlevenom plazmom... BOZANSTVENO!

RSS 2.0