Regnig vinkväll at my place in Malmö-city :)

Godkväll läsare och vänner!

Nu har man flyttat till Malmö :) Från smålänning till skåning på nolltid! Jag hade ju inte speciellt mycket grejer så det var en ganska så smärtfri flytt. Det som däremot inte var lika smärtfritt var när mamma och pappa skulle åka hem till Värnamo. Jag och mamma hade ett riktigt känslosamt gråtkalas. Men det känns redan lättare och snart ses vi ju igen. Om 3 veckor får brorsan nycklarna till sin lägenhet (han bor hos mig så länge), så då kommer dom igen med hans grejer. Det är lite tomt hemma hos mig, men jag har i alla fall TV (en stor sådan), TV-bänk, liten bäddsoffa och uppblåsbar madrass. Sen så har jag allt till köket, förutom köksbord och stolar (det kommer med brorsans flyttlass), så det ser i alla fall ut som ett hem. Mitt hem :) Jag älskar läget, jag har precis ALLT jag behöver här.

Ikväll sitter jag och brorsan i varsitt hörn av rummet, med varsin laptop (nördar som vi är så fixade vi mobila bredband redan första dagen som vi kom hit), ska kolla på olika filmer och dricker vin! Ute regnar det som bara den så vi håller oss bara hemma.
Tidigare idag promenerade vi bort till centralen och fixade våra buss/tåg-kort, så nu behöver vi inte tänka på det. Vi har även varit duktiga och tvättat lite, mest de nya handdukarna. Jag har fått mer gjort här på 2 dagar än vad jag får på en hel månad i Värnamo. Hoppas jag alltid lyckas vara så här motiverad, haha.

På måndag börjar skolan, och visst är jag lite nervös nu. Det som känns tryggt är att jag kommer ha Zoki (my BFF) på skolan så det finns någon jag känner sedan tidigare. På onsdag åker vi iväg till något ställe utanför Höör med klassen och kommer hem på fredag. Kommer bli en rejäl utflykt eftersom vi ska ha med oss allt från badkläder till oömma kläder, regnkläder och ficklampa. Hur ska detta gå? haha. Men samtidigt kommer det bli skoj att få göra sånt som jag annars aldrig skulle göra i vanliga fall. Hoppas bara man får roliga människor i klassen som man kommer bra överens med. Det återstår att se om 2 dagar :) Wish me luck!

Här kommer en bild från mitt inte så inredda hem:


Hemma i Sverige igen

Hej läsare och vänner!

Nu är jag hemma i Sverige igen efter 2 veckor i Serbien. Som väntat gick tiden fort, alldeles för fort. Hade gärna stannat en vecka till för att känna att man hann med lite mer än vad man hann. Mest för att få mer tid med Tamara. Och på tal om Tamara, så är det vår 1-årsdag idag :) För exakt ett år sen döpte jag henne, och vi blev kume på riktigt.

Det var skönt att bara vara där, att sitta hemma och ta det lugnt. Att dra in till stan lite och kolla runt. Jag fick med mig hem ett par skor och en långklänning som jag letat efter nu ett bra tag. Jag lyckades hitta en som var som gjord för mig. Den passade perfekt :) Priset var inte illa heller, runt 300 kronor.

När vi var hos mormor och morfar så blev det en hel del bokläsande för min del. Tog äntligen tag i att läsa Aldrig fucka upp, och när man väl kom in i den så var den faktiskt helt okej. Jag är så glad att man träffade mormor, för man vet aldrig när det kan vara sista gången, men det var riktigt jobbigt också. Många gånger visste hon inte vilka vi var, och hela tiden snackade hon om människor som dött för länge sen. Men hon tror att dom lever fortfarande, så man vågar inte säga att det inte är så, istället spelar man med. Men man hade roliga stunder också för ibland kan man inte låta bli att skratta när hon säger något. Det är verkligen synd att det har blivit så här, men mest synd är det om morfar som får leva med det här varje dag och kämpa med henne.
Tänk om man kunde vara ung och frisk för evigt.

Mycket mer än så har jag inte hunnit med. Några kort har jag inte heller tagit förutom på en massa djur.
Åker jag ner nästa år så hoppas jag på att hinna med mer och dokumentera saker och ting med kameran.



Gillar ni klänningen från Tamaras favoritaffär Rocco Barocco? :)


RSS 2.0