Hur kunde jag bo här i 19 år?

Hej hej!

Nu har jag varit i Värnamo i 2 dagar och jag är redan uttråkad! Fredagkväll var skoj då vi åkte hem till Magans gamla hem, där deras familj bor det vill säga. Danni skulle klippa mig, och jag blev by the way riktigt nöjd. Nu börjar det äntligen likna den frillan jag ville ja från början. Dock har jag inget foto på resultatet men ni ska få se det vid ett annat tillfälle. Magan var där med ungarna så det var riktigt kul att få träffa henne igen, och även resten av familjen.
Igår var det marknad och det var ju inget att hurra över men det var ändå helt okej eftersom vi mötte upp Magan och Danni så man fick umgås lite till med dom. Hugo och Wille är så otroligt söta, vill packa ner dom i en väska och ta med dom till Malmö :)
Idag är en vanlig seg söndag, som vanligt i Värnamo! Det är verkligen skönt att få vara nära mamma, så det är typ det enda jag har saknat. Dock var det jobbigare att komma tillbaka hit än vad jag trodde det skulle vara. Mycket här påminner mig om en viss person som fanns i mitt liv innan jag flyttade till Malmö. Jag vill bara glömma, men tyvärr är det lättare sagt än gjort. Speciellt här i Värnamo när man ser alla de platser där vi har varit tillsammans. Så jag måste säga att jag längtar tillbaka till Malmö för där mår jag mycket bättre. Dock ska jag njuta av min tid här med familjen.
Annars har jag inte så mycket mer att säga nu, snart blir det pita sa jabukama så jag laddar inför det :) Mammas mat är kärlek ♥

Malmö


Värnamo

Gissa vad jag glömde ta med mig?

Haha japp, jag glömde tandborsten hemmai Malmö :) Men det är inte hela världen för tro det eller ej,vi har tandborstar att köpa här i Värnamo. Ochf ör en gångs skull köpte jag inte en rosa, det blev en blå denna gången :)

Har du tagit med dig tandborsten?

Godmorgon alla läsare och vänner!

Klockan är nu 7.20 när jag börjar skriva, och jag har varit uppe sen 1 timme tillbaka. Ska ner till bussen om 20 minuter, skola några timmar sen åker man hem till Värnamo.
Jag packade ner det mesta igårkväll. Okej kläderna bara, nu på morgonen packade jag ner sminket och hårgrejerna. När jag kommer hem ska jag packa ner skorna och jackorna som jag ska ha med mig. Packning som jag skulle vara iväg flera veckor och inte bara en.
Borstade tänderna nyss och sa till mig i huvudet att inte glömma packa ner tandborsten sen när jag kommer hem och då kom jag att tänka på en lustig sak som mamma alltid frågar när man ska åka ner till Serbien: Har du tagit med dig tandborsten? Ja mamma det har jag för tandborste kan man inte köpa i vilken affär som helst eller vilken bensinmack som helst. För nej det hade inte varit värre att glömma hela resväskan med kläder, hela necässern med smink eller något annat av större värde. Haha, nä det är ändå en kul att hon varje gång ställer den frågan. Men det är bra att mamma är mån om allas tänder, för tänderna är något utav det viktigaste man har.
Det var allt från mig, hörs i Värnamo vänner. Trevlig helg önskar jag er alla :)


Jag råkade köpa ett par skor

Kan man råka köpa ett par skor? Jag kan det tydligen! Jag hade sett ett par kilklacksboots som är ganska lika såna som jag velat ha ett tag men inte hittat i min storlek (fy fan för mina små fötter), och nu hittade jag dom äntligen i rätt storlek. Kanske för att butiken öppnade på Entré idag och jag var där 10 minuter efter att dom öppnat. Vill man ha något får man se till att vara där i tid. Ännu en gång väljer jag att leva fattigt resten av månaden bara för att jag ska kunna köpa ett par skor, men dessa är värda det. För dessa vet jag att jag kommer ha användning av även till vardags.
Så vad tycker ni om dom? Tummen upp eller tummen ner? :)




Ps. Fokusera på skorna, inte rumpan :)

Mina Kostic- Evo odnesi joj ti



Mina Kostic- Evo odnesi joj ti

Det är Minas senaste låt som jag älskat från första stund jag hörde den. Jag brukar visserligen gilla alla hennes låtar för hon har tendens att träffa en rakt i hjärtat med de flesta texterna, och även med denna.

Känner mig ganska så tom just nu!

Har flera dagar suttit och klurat på vad jag ska kunna blogga om, men kommer inte fram till något. Så jag låter bloggen vila tills jag har kommit hem från Värnamo nästa fredag.
Fortsätter dock med "Dagens låt".
Kram på er!

Dagens låt: Seka Aleksic- Idi dok spavam



Seka Aleksic- Idi dok spavam

Dagens låt blir Sekas nya låt som är helt hysterisk. Den får mig att bli helt taggad inför fest men det är också en bra låt att sätta igång på hög volym med ifall man behöver avreagera sig för något. Gillar denna låten starkt!

Ny kategori: Dagens låt

Jaa det låter väl kul? Här ska jag varje dag (är tanken i alla fall) ladda upp en låt som jag gillar. Kan i princip vara vilken låt som helst. Allt från jugge till turkiskt osv.
Låt oss börja på en gång :)



Ceca- Koza pamti
Ja kunde man förvänta sig någon annan början än Ceca? Nä tänkte väl det :P Skojar lite bara med er. Det var ett bra tag sen jag hörde denna låten och igår dök den upp på radion när jag fixade mig. Blev helt taggad för fest när jag hörde den igen, så därför får den idag vara dagens låt. Enjoy :)

Invigning av skorna

Godmorgon godmorgon!

Ja här är jag uppe tidigt igen trots att jag inte behöver! Jag älskar att sova länge och på helgerna försöker jag sova ut så länge som jag bara kan. Men blev väckt av sms strax innan kl 10 och kunde inte somna om så det var bara till att stiga upp. Tänkte diska och fixa lite mannagrynsgröt, jag är en riktig grötnörd :)

Igår fick jag äntligen inviga mina nya stövlisar men tyvärr har jag ingen bild på det då mitt batteri på kameran har laddats ur och jag trodde att jag hade slarvat bort laddaren till den. Det hade jag inte för jag hittade den nyss :) Jag följde med Silvio till hans kusin och hans kusins flickvän som precis hade fyllt 20 år, så då tyckte jag att tillfället passade fint för att inviga stövlisarna :) Hett hett hett! Kusinen och flickvännen Jelena var riktigt trevliga trots att vi inte hann snacka så mycket pga många människor och hög musik runt omkring. Men dom verkar vara jättegoa människor så jag hoppas på att få träffa dom igen :)

Idag är tanken att jag ska plugga lite men innan dess tänkte jag hälsa på bror lite, se hur han har det i ghettot och så. Står att det bara är 2 grader ute, så det gäller att klä på sig varmt. Hallå, vart tog sommaren vägen? Den flög undan alldeles för snabbt, jag hann knappt känna av att det var sommar ens. Bara 7 månader kvar tills sommaren är här igen så det är bara till att stå ut! Man måste ju tänka optimistiskt :)

Hur har er helg varit mina vänner och läsare? Jag vill höra alla saftiga skvaller så sätt igång :)

Nikada vise



Samo jednom u zivotu volela sam ja
ali ta mi ljubav nije bila sudjena
i od toga dana kao da sam prokleta
uzele mi dusu noci, ostaricu u samoci
daleko od tvoga pogleda

Samo jednom u zivotu plakala sam ja
kada si me ostavio i rekao da
voleo me nikad nisi jer jos volis nju
onu sto te ostavila, onu sto te prevarila
a ja sam ti samo uteha

Nikada vise ni takve ljubavi ni takve izdaje
posle tebe nista ne moze da traje
i sve se brise, sve je novo, samo tuga ista je
srce svima samo laznu nadu daje
al' zauvek ti verno ostaje


Dobro jutro nikome



Dobro jutro nikome
to su prve reci sto ces sutra reci
dobro jutro nikome
kad me moje milo tu ne bude bilo
Bog nek' ti je upomoc
dobro jutro nikom, nikom laku noc


Godmorgon fina läsare!

Jag vet egentligen inte vad jag vill ha sagt med rubriken och min lilla refräng under bilden. Startat dagen så här med att tänka lite för mycket än vad jag borde. Fast det är inte tankar som får mig att må dåligt längre, det är snarare tankar som får mig att skratta åt en persons patetiska tänkande. Tror han att jag är dum i huvudet och att jag inte vet något? Jag får reda på ALLT, utan att ens behöva snoka! Det går inte att gömma något från mig för jag får reda på det förr eller senare. Det enda jag kan säga är "dobro se dobrim vraca, a lose, losem..."

Jag gillar inte att öppna upp mig allt för mycket här i bloggen längre. Förr kunde jag lämna ut hela mitt liv här, men det har jag lärt mig inte är bra. Nu behövde jag dock avreagera mig lite, fast ändå utan att berätta för mycket.

Annars då? Jag mår för jäkla bra! Jag har så underbara människor runt mig att jag känner att jag har allt jag behöver just nu. Jag är en lycklig människa och tackar alla nära och kära till den bidragande faktorn som får mig att somna och vakna med ett leende på läpparna. Tänk så mycket en ny plats och nya som gamla vänner kan göra för en människa :)

Vad har ni för planer för helgen mina fina vänner och läsare? Här i Malmö strålar solen och det verkar vara en vacker höstdag ute, men jag ska sitta inomhus för jag ska vara duktig och tvätta. Varje lördag på Jasas schema står det tvättning, är det inte underbart? :)

Önskar er alla en underbar lördag, gör det bästa av dagen! ♥

Jag har inte ångrat mig!



Jag har ännu inte ångrat mig för att jag klippt av mig mitt långa hår! Tvärtom faktiskt, jag längtar tills jag ska klippa det ännu kortare. Blev ju inte riktigt som bilden jag visade för frisören när hon skulle klippa mig. Så jag ska försöka fixa det nästa frisörbesök. Det ska bli lite kortare där bak och på den sidan som syns på bilden, på andra sidan ska det vara längre.
Visst saknar man det långa håret när man ser bilder på det och när det är fint och fixat, men annars saknar jag inte det speciellt mycket. Trivs så bra så här :)

Säg hej till mina nya älsklingar



Jag kunde bara inte låta bli, hur mycket jag än försökte. Dom var för oemotståndliga för lilla mig så de fick följa med hem. Och minns ni att jag härom dagen skrev att man kan glömma högklackat om man går fritidsledarutbildningen? Ja så länge varade det :) 13 cm hög kärlek♥

Allt är inte glamouröst i mitt liv, men ack så kul jag har ändå :)





Här är bilderna från hajken! Som ni ser så kan man glömma smink, högklackat och andra glamourösa saker om man går fritidsledarutbildningen. På bild 5 och 6 bland dom små bilderna ser ni vindskyddet vi fick sova i under natten. Inte hästens sängar direkt men vi klarade det ändå :) Ser det lockande ut? Vi hade jättekul och med bra sällskap klarar man allt. Detta är bara en dag, sommarfjällvandringen nästa år i en hel vecka lär jag ju lipa ihjäl mig. Men efter det kommer jag vara Rambo, I know!


Uppe kl 9 en solig lördagsmorgon

Godmorgon fina läsare!

Precis som rubriken säger så är jag uppe kl 9 en solig lördagsmorgon. Vanligtvis skulle jag gnälla som bara den, men icke idag. För jag la mig 21.45 igårkväll, så jag har fått mycket sömn under natten.

Det var riktigt skönt att sova i sin varma och mjuka säng, för natten innan sov jag och 6 vänner från skolan ute i en skog. Vi i FLU 1 var på vår vår första hajk tillsammans med FLU 2 som var på sin sista hajk, då dom skulle vara våra ledare. Och dom gjorde ett jättebra jobb:) Vi vandrade 7 km med våra jätteväskor, sedan körde vi lite lekar och lekte Expedition Robinson som jag stolt kan säga att jag och Rebecca vann. Bilder från hajken får ni se senare eller imorgon.

Nu ska jag nämligen sätta igånr med städningen, och klockan 12 börjar jag tvätta. Har dock inte mycket tvätt alls men lika bra att tvätta det nu så att det inte samlar på sig alldeles för mycket till nästa vecka. Senare idag kommer det besök från Värnamo, nämligen ingen mindre än mamma och pappa. Det var en månad sen vi sågs senast så nu saknar dom nog oss lite för mycket och orkade inte vänta mer. Trevligt ska det bli! Man kanske borde ta ut dom på en tripp här i vackra Malmö. Eller så blir det att man bara sitter hemma, det återstår att se.
Jag önskar er alla en riktigt trevlig lördag!

Detta kollar jag nu på morgonen, ibland behöver man vara ett barn :) Kalle Anka var lite förvånad när jag skulle fota honom, men kolla så fint han posade för mig.

Idag är en bra dag!

Vilken bra start på veckan! Solen skiner och alla har varit allmänt glada i skolan, speciellt jag. Underbart är det :) Malmö är kärlek ♥ Håller ni inte med? Saknar inte Värnamo det minsta, hade det inte varit för föräldrarna så hade jag aldrig satt foten i den skitstaden igen, haha. Får dock se om det blir en tripp till lilla VMO ändå om en månad när vi har ledigt från skolan i en vecka.

Så mina vänner, vad har ni för planer för dagen och veckan? Idag ska jag tvätta och leka hemmafru, dammsuga, plocka undan osv. Kusinerna är hemma från Serbien igen och nu har även keka och teca kommit hit så man får passa på att träffa dom. Sötaste moster fyller dessutom år idag så man skulle kanske överraska henne med blommor :)

Hoppas ni får en fortsatt fin måndag!


Det finns också fina serbiska namn :)

Pojknamn:

Aleksa
Aleksandar
Andrija
Viktor
David
Damjan
Danilo
Jovan
Mateja
Mihailo
Nemanja
Nikola
Filip

Flicknamn:

Aleksija
Anastasija
Andrijana
Valerija
Viktorija
Glorija
Jelena
Jovana
Milica
Nevena
Nataša
Sanja
Tamara
Teodora
Filipa

Här är namnen som jag tycker är fina, men jag tänker inte nämna vilka namn som är mina favoriter och vilka namn jag vill ge till mina barn. Ni kanske får för er att sno mina namn :P

Underbara, flummiga vänner

Jag har bott i Malmö i 1.5 månad nu ungefär, men de nya vänner jag har skaffat från skolan känns som jag har känt dom i en evighet och jag älskar dom redan. Dom är underbara, dom är flummiga och dom är helt galet störda. Dom får mig att skratta och dom får mig att må bra :)

I fredags samlades vi några stycken hos mig, drack lite och spelade spel. Behöver jag ens säga att vi hade kul? Kan ju låta bilderna tala för sig själva sen. Efter det drog vi till BalkanDeluxe där vi var högst en timme, haha. Kändes lite onödigt... Nästa gång stannar vi bara hemma och har ännu roligare än vad vi hade nu i fredags. Jag har så kul med dessa människor, och jag känner mig så levande. Vi alla är duktiga på att klaga, men nu säger jag att livet verkligen kan vara underbart.
Tack Silvio, David, Marija, och Rebecca för en rolig kväll! Tack Brahim och Shqipe också för att ni kom förbi.




Lustiga serbiska flicknamn

Flicknamn:

Agnija
Bisenija
Varvara (Warszava, HEJ Polen!)
Višeslava
Danojlo (Hej, din dotters namn låter som ett lustigt serbiskt pojknamn)
Dragojla (Drag-olja)
Đurica
Egenija
Ekatarina (Låter som en iranier försöker säga Katarina)
Živoratka (Hej jag vill att mitt nyfödda barn ska låta som en tant på 150 år när man hör hennes namn)
Ilinka
Jevdokija ( Jevdokija what?
Jevrosima (En stad nära Hiroshima?)
Jelisaveta
Jefimija
Kadivka
Kasija
Koviljka
Kosovka (Hej, jag är från Kosovo!)
Krsmanija
Kruna (Krona)
Krunoslava (En feminin krona)
Makrena (Makrena, wanna dance some Macarena?)
Mašinka (Har alltid velat ha ett namn som låter som en maskin)
Ozrenka
Ozarija
Pelagija (Oklagija?)
Peladija
Persida (Låter som en könssjukdom)
Perunika (Låter som en liten harmonika=dragspel på serbiska)
Petruška (Hello, I'm from Russia)
Prodana (Återigen, SÅLD)
Razumenka ( En flicka som är förstående)
Roksanda
Sibinka
Srbijanka (Hej, jag kommer från Serbien, hörs det på mitt namn kanske?)
Srbislava (Återigen, hörs det på mitt namn vart jag kommer ifrån?)
Tada ( TADAAAAA)
Takosava (Sugen på Tacos?)
Ćanka
Ćirka (Ćurka)
Ćuba (Låter som en bula i huvudet)
Hranislava ( En flicka med stor aprit)
Časlavka

Har ni fått lite inspiration till vad ni ska döpa era barn? :) Persida låter väl fint?

RSS 2.0