Pengar och Thomas Sabo

Pengar och Thomas Sabo-berlock är vad jag fått av familjen och bror i julklapp. (Hur konstigt lät inte det? Bror är ju också familj!) Självklart blev jag glad för pengar behöver jag verkligen och en till berlock till mitt Thomas Sabo-armband gjorde sig fint. Ett rött läppstift som är ganska så mycket min stil. Matchar med min röda sko som hänger så fint bredvid. Men kände mig dum eftersom jag inte hade råd att köpa julkappar till någon. Förhoppningsvis blir det bättre med ekonomin till nästa jul :)



Nyårsklänning

Till varje nyår brukar jag ha som regel att köpa en ny nyårsklänning, det är dock en regel som jag i år tvingas bryta eftersom jag som fattig student som bor ensam nu för tiden inte har råd att investera i en ny klänning. Så det får helt enkelt bli som så att jag återanvänder någon klänning som jag har. Det lutar åt att det blir klänningen jag hade på ett bröllop i Serbien förra sommaren. Det är enda gången jag använt den klänningen så det kanske inte är så illa om jag använder den nu med.
Vad tycker ni? Godkänner ni denna som nyårsklänning eller ej? :)
Sen är nästa fråga, vad ska jag ha för skor till i så fall? Orkar inte frysa tårna av mig ju!
 

På tal om skor...

...så "råkade" jag ju köpa ett par skor för några veckor sen som jag så länge varit ute efter. Men min storlek verkar ju försvinna fortast så det gäller att vara först till kvarn typ. Verkar som att fler än jag har minimala fötter. Dessa skor är från Nellys och när jag såg att de fanns inne igen så fick jag tänka att det är nu eller aldrig. Jag tvekade inte utan klickade hem dom direkt! Och om jag gjorde rätt för de är helt PERFEKTA. Snäppet förstora men jag köpte extrasulor som jag la in så nu passar de jättebra :)
Hade jag haft råd så hade jag köpt dem i alla färger som finns men nu får jag nöja mig med bara svarta. Men ska inte klaga för jag är mer än nöjd :)


Dessa skulle göra sin fina i min framtida walk-in-closet



Har jag nämnt att jag älskar skor? :) Jag kan leva fattigt just för att kunna köpa ett par skor som jag verkligen vill ha och det har hänt ungefär 3 gånger sen jag flyttade till Malmö. Det har varit sååå värt det. Dock får jag skärpa mig för nu får jag inte "råka" köpa fler par skor fören efter mars. Dessa hade dock gjort sig fina i min framtida walk-in-closet som jag en vacker dag ska ha. Vad är det med tjejer och skor egentligen? Finns ju inget bättre!

God Jul



I söndags tog jag och brorsan vårt pick och pack, lämnade vårt kära Malmö och kom fram till Värnamo 3 timmar senare än vad vi skulle vara framme egentligen. Först var tåget 1 timme sent i Malmö, sen fick vi vänta 1 timme på nästa tåg i Alvesta och inte nog med det så tog folk för lång tid på sig i tåget så vi kom inte av i Värnamo utan fick åka en halvtimme extra. Dock var SJ schyssta nog och betalade taxi åt oss så vi skulle komma hem. Och tur är väl det för taxiresan gick på strax över 600 kr.
Nu är vi hos föräldrarna i alla fall, och jag kan säga som så att här hinner man i alla fall vila ut för något annat finns det inte att göra.
Imorgon är det julafton och det betyder Kalle Ankas Jul :) Mer än så kommer vi inte fira. Önskar er alla en riktigt God Jul!


Andra advent

Godmorgon vänner och läsare!

Nu är det andra advent, myspys. Jag vaknade tidigt idag eftersom jag la mig tidigt igårkväll, var helt slut. Tanken är att jag ska fixa till mig nu och dra till brorsan en stund, har inte varit där på en evighet känns det som. Dock känns det inte så lockande att bege sig ut nu när det snöar så mycket åt alla håll och kanter. Men jag har bestämt att det inte ska hindra mig, så brorsan here I come :)
Har ni några planer för idag eller blir det bara adventsmys hemma?
Hur som helst önskar jag er en trevlig andra advent vad ni än hittar på!




Designer of the day: Dragi Draguljevic




Min bror har sen ungefär 11-års ålder haft en dröm som han brunnit starkt för och det är att designa kläder. Han började med att teckna och första riktiga steget till drömmen tog han när han började hantverksprogrammet på gymnasiet med inriktning mode och kläder. Efter studenten tog han tyvärr en paus i sin dröm men efter några år tog han tag i det igen. Det har gått upp och ner, han har varit osäker och inte trott på sig själv trots att han verkligen har talang inom detta området. Alla kunde se nåt stort i designvärlden när de hörde hans namn, efter att ha sett alla hans grymma skisser.
Nu läser min bror 1 år på Modefabriken i Malmö, och nu idag så känns det som han när som helst kommer göra drömmen till verklighet.
Hans senaste verk är ballongklänningen ni kan se på bilderna. Av cirka 500 ballonger har han lyckats göra en fantastisk färgglad klänning. Igår fotades modellen Cissi i en riktig fotostudio i brorsans klänning och detta är resultatet. Bilderna är dock inte redigerade än, men tycker bilderna blev grymma ändå. På sista bilden har ni designern själv som fixar till modellen :)
Om någon har förtjänat att nå sina drömmar så är det min bror utan tvekan. Har man en talang som denna så ska man göra något stort utav det. Och kom ihåg namnet Dragi Draguljevic för jag är säker på att det en vacker dag kommer bli stort. Kenza skulle vilja bära klänningen på något event, bara det är stort i sig eller vad säger ni?

Besök gärna min brors blogg och se lite mer utav honom: www.dragi.blogg.se

Omladinski Festival 2010



Årets omladinski hölls i Göteborg och vi fick åka med Malmö-bussen for free så why not tänkte jag och Paula. Vi skulle samlas kl 6.20 utanför klubb Srbija så det var till att stiga upp kl 4.00 den morgonen och jag och Paula hade lagt oss klockan 01.00. Det var inte så jobbigt att gå upp efter så lite sömn eftersom vi var ganska taggade, det enda som kändes surt var att det snöade så mycket och man blev lite orolig för det var en ganska lång resa man skulle åka.

 Vid klubben mötte vi även upp grabbarna Davve och Daki som skulle följa med oss. En resa full av skratt, sömn för vissa (man ser ju på bilderna vilka som var tråkiga och sov haha), och irritation, men till slut var vi äntligen framme i Göteborg.

 Måste ge dålig kritik till Kozara som arrangerade alla sportturneringar under dagen, det var INTE bra gjort at all, men det ordnade sig till slut. Viktigaste turneringen var ju självklart fotbollsturneringen och efter många timmar så stod Landskrona där som segrare. Grattis!

Festen på kvällen kan jag dock bara säga det bästa om. Vi hade så grymt roligt och musiken var precis i min smak hela kvällen. Darko Filipovic och Aleksandra Bursac gjorde ett jättebra jobb :)
Vi dansade, vi drack, vi sjöng och vi hade ett riktigt bra sällskap. Dagen var lång, men det blev bra ändå och viktigast av allt så hade vi roligt! Det var otroligt kul att träffa allt folk som man inte träffat på länge. Inga namn nämnda, inga glömda, ni vet vilka ni är :)

 Synd bara att vårt folk är som det är när dom dricker lite för mycket. Bussresan hem till Malmö innehöll bara slagsmål typ. Det värsta är att det är folk som känner varandra och folk som umgås, men så fort de blir lite fulla så spårar det ur och då måste dom självklart slåss. Synd att det ska finnas såna idioter, för just pga dom kanske det inte arrangeras såna här resor fler gånger i en större grupp.

Nå ja, ni fick en kort sammanfattning av årets Omladinski Festival, nu återstår det bara att se vart den äger rum nästa år.

Var är Jasa?



Här är Jasa! Nej, jag har inte blivit kidnappad och jag är inte spårlöst försvunnen :) Har bara tagit liten semester från bloggen. Har inte orkat blogga helt enkelt. Ser att ingen har saknat mig heller, haha.

Det händer inte så mycket förutom skolan, det är den som tar upp all tid mer eller mindre. Men visst har man hunnit med lite annat också. Jag var ju i Göteborg förra helgen på årets Omladinski Festival. Så i nästa inlägg tänkte jag berätta lite om det, titta in igen under helgen så kommer ni får se lite bilder osv.

RSS 2.0